Actualitate

Cel mai darnic președinte

În mai puțin de zece luni de când este la cârma statului, președintele Nicolae Timofti a acordat circa 164 de ordine, titluri onorifice şi medalii. Cele mai recente distincții de stat, 43 la număr, au fost oferite la sfârșitul săptămânii trecute, „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite faţă de stat, pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniile respective de activitate şi înaltă măiestrie profesională”. Anterior, președintele Timofti a înmânat alte 166 distincții de stat persoanelor decorate de ex-președinți. 

Actualul președinte a înmânat până în prezent de două ori mai puține distincții decât ex-președintele interimar Marian Lupu, care a acordat circa 300 de distincții de stat. Iar fostul președinte interimar Mihai Ghimpu, a decorat într-un an de zile peste o mie de persoane din diferite domenii.

Totuși, cel mai darnic președinte rămâne primul șef al statului, Mircea Snegur. Timp de patru ani, acesta a decorat aproape patru mii de persoane. Succesorul lui, Petru Lucinschi, a oferit în jur de 500 de titluri onorifice, în timp ce Vladimir Voronin, pe perioada celor două mandate a decorat peste două mii de persoane.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *