ActualitateEconomie

Cel mai mare operator de aplicații de parcare din Europa, atacat de hackeri

Cel mai mare operator de aplicații de parcare din Europa a fost atacat de hackeri. Datele clienților, inclusiv numere de telefon și carduri de credit, au fost furate. Cel mai mare operator de aplicații de parcare din Europa a notificat autoritățile de reglementare din UE și Marea Britanie, după ce hackerii au furat datele clienților, relatează The Guardian, potrivit mediafax.

EasyPark Group, proprietarul unor mărci precum RingGo și ParkMobile, a declarat că au fost sustrase numele clienților, numerele de telefon, adresele, adresele de e-mail și părți din numerele de carduri de credit.

Compania nu a spus câți dintre utilizatorii săi au fost afectați, precizând doar că au fost implicați 950 de utilizatori RingGo din Marea Britanie.

Majoritatea utilizatorilor afectați sunt din Europa și folosesc marca EasyPark, ceea ce sugerează că datele a mii de clienți au fost compromise. EasyPark este deținută de investitorii de capital privat Vitruvian Partners și Verdane, care au cumpărat-o de la BMW și Daimler în 2021. Aplicațiile sale EasyPark, ParkMobile, RingGo și Park-line funcționează în peste 4.000 de orașe din 23 de țări, inclusiv în SUA, Australia, Noua Zeelandă și în majoritatea statelor din Europa de Vest, precum Germania, Franța, Spania, Italia și Marea Britanie. EasyPark Group a declarat că a descoperit breșa pe 10 decembrie și a început să informeze toți clienții afectați câteva zile mai târziu. EasyPark a precizat că, pentru clienții afectați, “câteva cifre ale IBAN-ului sau ale cardului de credit” au făcut parte din spargerea sistemului, însă nicio combinație a datelor furate nu a putut fi folosită pentru a face plăți. Cu toate acestea, a avertizat că clienții să fie atenți la phishing, atunci când atacatorii folosesc anumite informații pentru a păcăli oamenii să dea bani sau detalii de plată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *