IT&C

Cel mai sigur smartphone din lume este disponibil în România. Preţul şi specificaţiile (VIDEO)

Blackphone foloseşte sistemul de operare PrivatOS, o versiune modificată de Android 4.4 KitKat, care include software de criptare şi securitate. În plus, telefonul dispune de o serie de aplicaţii proprietare Silent Circle, ce au ca scop securizarea apelurilor telefonice, a mesajelor şi contactelor. Alte aplicaţii preinstalate asigură caracterul anonim al căutărilor pe internet, posibilitatea de alegere a permisiunilor pe care aplicaţiile instalate să le aibă, oferă siguranţă sporită wireless, opţiunea de a controla datele de la distanţă şi de a face transfer de date securizat.

„Blackphone este un telefon de nişă adresat celor care pun un accent deosebit pe confidenţialitatea şi siguranţa datelor, fie că este vorba de autorităţi, de oameni de afaceri din diverse domenii sau utilizatori care doresc să deţină controlul asupra informaţiilor personale la care pot avea acces terţe părţi”, se arată într-un comunicat al distribuitorului.

Pe scurt, smartphone-ul dispune de ecran HD cu diagonala de 4,7 inci, procesor quad-core Nvidia Tegra 4 de 2.9 GHz, 1 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 16 GB (plus slot pentru card microSD) şi cameră principlaă de 8 MP (plus frontală de 5 MP).

Pe terminal vin preinstalate o serie de aplicaţii care pun accent pe intimitate şi securitatea datelor. Printre acestea se numără unele proprietare Blacjk Phone, precum: Remote Wipe & Protect (utilizatorii au control asupra datelor de oriunde în lume), Secure File Transfer & Storage (oferă control asupra datelor pe care utilizatorii doresc să le trasfere sau să le păstreze private) sau Blackphone Security Center (oferă controlul total asupra fluxului de date generat de aplicaţiile şi serviciile de pe dispozitiv; utilizatorul este cel care decide ce permisiuni oferă aplicaţiilor pe care le instalează, fără a afecta funcţionalitatea acestora).

Utilizatorii au acces la mai multe aplicaţii selectate şi validate la nivel de securitate în magazinul virtual Blackphone app store.

sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *