Externe

Cel puțin 1.000 de migranți salvați

Înainte de răsărit, nava Dignity 1, închiriată de organizația Medici fără Frontiere (MSF), a intervenit pe lângă o barcă pneumatică cu numeroși pasageri căzuți în apele mării, a explicat o purtătoare de cuvânt a MSF.

Echipele de salvare au plasat în siguranță 120 de persoane, însă multe dintre acestea au explicat că și-au pierdut o rudă în apă. În total, cel puțin șase adulți și patru copii lipseau la apel, dar numărul lor ar putea fi mai mare.

În cursul zilei, nouă corpuri lipsite de viață au fost găsite într-o altă ambarcațiune, dar cauza decesului nu a fost precizată: înec, asfixie, arsuri, hipotermie, deshidratare, epuizare. Condițiile mizere de la bordul ambarcațiunilor improvizate ale migranților pot deveni fatale în câteva ore.

Alte nouă corpuri au fost transferate pe Siem Pilot, un vas norvegian angajat în cadrul dispozitivului european Frontex la bordul căruia se mai aflau corpurile altor cinci migranți decedați vineri.

Paza italiană de coastă, care coordonează operațiunile de salvare în zonă, nu a informat imediat despre persoanele găsite fără viață, dar a făcut cunoscut că cel puțin o mie de migranți au fost salvați sâmbătă. Este un bilanț provizoriu, pentru că ține cont numai de operațiunile de salvare încheiate, potrivit AFP.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *