Internațional

Cel puţin 35 de militari au murit în urma prăbuşirii unui avion militar în nord-vestul Siriei

"Avionul a lovit o linie de înaltă tensiune, din cauza ceţii, în apropierea aeroportului militar de la Abou Douhour", în provincia Idleb, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit căruia avionul transporta material militar, muniţii şi soldaţi.

În schimb, aripa siriană a reţelei Al-Qaida, Frontul Al-Nusra, a revendicat pe Twitter doborârea avionului. Gruparea teroristă a postat fotografii cu aparatul distrus şi cu persoane moarte în urma prăbuşirii.

"Din cauza vremii nefavorabile şi unei ceţe dense, un avion-cargo de dimensiune medie s-a prăbuşit în cursul nopţii trecute în momentul aterizării pe aeroportul Abou Douhour", a anunţat agenţia oficială Sana.

Aeroportul Abu Douhour este una dintre ultimele poziţii ale regimului în provincia Idleb, cucerită în mare parte de Frontul Al-Nusra.

Duminică după-amiază, OSDO a anunţat că lupte violente aveau loc între combatanţi ai Frontului Al-Nusra şi forţe ale regimului, care încercau să ajungă la locul prăbuşirii pentru a recupera cadavrele victimelor.

Mai multe avioane şi elicoptere ale regimului au fost deja doborâte de către diverse grupări armate în cursul conflictului care afectează Siria de peste trei ani.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *