ExterneRăzboi

Cel puțin 7 civili au fost uciși luni la Bahmut, oraș din regiunea Donețk, anunță guvernatorul regional

Luni, 24 octombrie, 7 civili au fost ucişi şi alți 3 au fost răniţi la Bahmut, oraş din regiunea Doneţk din estul Ucrainei care este de luni de zile scena unor lupte cu armata rusă, a anunţat marţi guvernatorul regional, Pavlo Kirilenko, informează AFP și Agerpres.

De asemenea, 3 trupuri neînsufleţite de civili ucişi înainte de aceasta au fost descoperite în două localităţi din regiune, a precizat guvernatorul Pavlo Kirilenko pe canalul său de Telegram.

La rândul său, forțele armatei ucrainene a informat despre ofensive ruse în direcţia oraşului Bahmut, situat în nordul regiunii, şi a oraşului Avdiivka, la circa 50 de kilometri mai la sud.

Luni, forţele ucrainene au respins atacurile ruse de lângă zece localităţi, printre care Bahmut, în regiunile Doneţk şi Lugansk (est).

În luna septembrie, armata ucraineană a eliberat mii de kilometri pătraţi în nord-estul şi în sudul Ucrainei, în cadrul unei contraofensive reuşite. De atunci, luptele se concentrează în cea mai mare parte în est, continuând totodată în jurul Hersonului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *