Externe

Cel puțin 97 de oameni uciși și sute de răniți în ultimele două zile, în Sudan (VIDEO)

Armata sudaneză și un puternic grup paramilitar s-au luptat pentru a doua zi duminică pentru controlul națiunii afectate de haos, semnalând că nu sunt dispuși să pună capăt ostilităților în ciuda presiunilor diplomatice tot mai mari pentru încetarea focului.

Lupte grele, în care au fost implicate vehicule blindate, mitraliere montate pe camioane și avioane de război, au avut loc în capitala Khartoum, în orașul adiacent Omdurman și în puncte fierbinți din întreaga țară. Se crede că forțele rivale au zeci de mii de luptători fiecare numai în capitală.

Cel puțin 41 de civili au fost uciși duminică, ceea ce a dus bilanțul celor două zile la 97 de morți, a declarat luni Sindicatul medicilor din Sudan. Sute de persoane au fost rănite de la începutul luptelor de sâmbătă, a precizat grupul. În plus, se crede că zeci de luptători au fost uciși, potrivit grupului.

Confruntările fac parte dintr-o luptă pentru putere între generalul Abdel-Fattah Burhan, comandantul forțelor armate, și generalul Mohammed Hamdan Dagalo, șeful grupului Forțelor de Sprijin Rapid. Cei doi generali sunt foști aliați care au orchestrat împreună o lovitură de stat militară din octombrie 2021 care a deraiat tranziția de scurtă durată a Sudanului către democrație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *