ActualitateExterne

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa

Autorităţile din Filipine au anunţat că cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunii tropicale Ewiniar, care a lovit arhipelagul în weekend, iar preşedintele Ferdinand Marcos Jr. a spus marţi că eforturile de căutare şi salvare continuă, potrivit Reuters, informează Agerpres.

Ewiniar a adus vânturi puternice şi ploi abundente în provinciile situate la sud de capitală, ceea ce a determinat închiderea aeroporturilor şi a porturilor, precum şi perturbarea alimentării cu energie electrică.

Furtuna, însoţită de vânturi susţinute cu viteze de până la 130 de kilometri pe oră şi rafale de până la 160 de kilometri pe oră, se deplasa marţi spre coasta de est a Japoniei.

Decesul unei adolescente de 14 ani a fost confirmat în provincia sudică Misamis Oriental după ce un arbore s-a prăbuşit pe un vehicul parcat în care aceasta tocmai se îmbarca. Un alt elev a fost rănit, a precizat, într-un raport, Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor.

În provincia Quezon, la est de capitală, şase persoane şi-au pierdut viaţa, a declarat pentru postul de radio DWPM maiorul de poliţie Elizabeth Capistrano. Printre victime s-au numărat doi bărbaţi, de 56, respectiv 22 de ani, care s-au înecat, precum şi un bărbat de 39 de ani, care a fost lovit de un arbore prăbuşit.

Marcos, care se pregăteşte să plece într-o vizită în Brunei, a spus că furtuna a afectat aproape 27.000 de persoane şi a perturbat operaţiunile în trei aeroporturi şi nouă porturi pe perioada weekendului.

Ewiniar este prima furtuna tropicală care loveşte Filipine anul acesta. Acest stat din Asia de Sud-Est se confruntă în medie cu 20 de furtuni anual, însoţite deseori de ploi torenţiale, vânturi puternice şi alunecări de teren devastatoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *