Sănătate

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mătreață

Cu toate acestea, un lucru bun este că mătreaţa poate fi ţinută sub control. Există cazuri uşoare de mătreață care pot necesita doar o şamponare cu o loţiune de curăţare pentru câteva zile. Această condiție poate deveni mai rea toamna și iarna, atunci când răcirea temperaturii de afară poate duce la uscarea pielii.

Există o mulţime de tratamente şi remedii naturiste pentru a scăpa de mătreaţa
Scapa de mătreaţă cu bicarbonat de sodium

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai puternice remedii care te poate scăpa de mătreaţă. Trebuie doar să adăugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în şampon şi să speli parul. Cu toate acestea este posibil să vezi o îmbunătățire după câteva săptămâni de utilizare.

Tratament pentru mătreaţă cu lămâie
Lămâia este un agent de albire naturală din cauza acidului citric pe care îl conţine. De asemenea, sucul de lămaie are caracteristici antifungice care te ajută să scapi natural de mătreaţă. Amestecă ulei de nucă de cocos cu câteva linguriţe de suc de lămâie și aplică o mască pe scalp. Lasă să stea timp de 20-30 minute și apoi clătește cu un șampon bun.

Ulei de masline
Uleiul de măsline este un remediu popular pentru tratarea mătreţii în întreaga lume. Una din cauze pentru care apare mătreaţa este scalpul uscat, iar uleiul de măsline acţionează ca un hidratant natural. Utilizează ulei de măsline cald pentru a masa scalpul. Lasă să stea peste noapte și spală cu un şampon ușor în dimineața următoare.

Scapă de mătreaţă cu oţet
Alege un oțet cu ingrediente naturale, cum ar fi oțet de mere sau oţet balsamic. Otetul este un remediu bun pentru matreata si mâncărime deoarece include enzime active de potasiu care reduc mâncărimea. Masează ușor scalpul cu oțet sau toarnă o parte din el în ultima cană de apă în timp ce clăteşti parul.

Aloe Vera
Gelul de aloe vera are proprietăţi antibacteriene şi antifungice care te ajută să scapi rapid de mătreaţă. De asemenea, este utilizat pentru a trata pielea solzoasă la persoanele care se comfruntă cu dermatita seboreică. Trebuie doar să aplici gel de aloe direct pe scalp.

Aspirină
Utilizeză tabletele de aspirină pentru a scăpa de mătreaţă într-un mod simplu. Pisează două comprimate până când obţii o pulbere și adăugă-le în şampon. Lăsă amestecul pe par timp de câteva minute și apoi spală cu apă şi cu un şampon normal.

Iaurt
Iaurtul și piperul sunt ingrediente adesea folosite pentru a scăpa de mătreaţă. Când iaurtul este aplicat pe scalp acționează ca un agent calmant. Mai mult decât atât, iaurtul elimină iritarea de pe scalp.

Piperul include caracteristici antifungice. Pisează două lingurițe de piper negru și adăugă-l la o ceașcă de iaurt și amestecă. Aplică pe scalp şi lasă să stea timp de o oră înainte de spălare.

Făina gram
Făina gram este un agent de curățare care elimină murdăria de pe scalp și te poate scăpa inclusiv de mătreaţă. Pentru rezultate bune, amestecă făină gram și iaurt apoi aplică pe scalp şi lasă timp de 20 de minute înainte de a clăti cu apă.

Mere
Stoarce sucul de la un măr proaspăt și amestecă cu o cantitate egală de apă. Aplică amestecul pe scalp şi lasă să stea timp de 10 minute înainte de a spăla cu șampon. Phenolase este o enzimă prezentă în mere care elimină pielea moartă și așa poate curăţa mătreaţa.

Dacă încerci oricare dintre aceste remedii naturale pentru a scăpa de mătreaţă, trebuie să le utilizezi în mod regulat pentru a vedea rezultatele. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *