Timpul Liber

Cele mai ciudate superstiții la început de toamnă

Fie că e vorba de noroc, sănătate sau dragoste, superstițiile se bucură de popularitate printre mulți dintre noi. Credințe locale sau internaționale vechi de mii de ani, acestea ne oferă un strop de liniște sufletească în ceea ce privește viitorul.

Încă de la început omenirea s-a confruntat cu lucruri pe care nu le înțelegea. Eclipsa, fulgerele sau curcubeul erau lucruri inedite care nu aveau încă o explicație. Odinioară, spălatul părului în serile cu lună plină era considerat aducător de mare noroc. Astfel de ritualuri s-au transmis din generație în generație, iar astăzi sunt văzute ca simboluri ale bunăstării, bogăției și succesului în viață.

Așază-ți perna către nord

Acesta este sfatul primit și transmis mai departe de budiști. Ei cred că locul în care e așezată perna este vital pentru un somn odihnitor și contribuie la o viață de apoi fără griji. De asemenea, atât ei, cât și japonezii spun că este de rău augur să îți scuturi lenjeria de pat vinerea. Acest obicei ar duce la apariția coșmarurilor. Lăsând superstițiile la o parte, cel mai important pentru un somn odihnitor este un pat primitor. Culori precum albastru, verde sau galben sunt cele mai recomandate de specialiști, dacă vrei să scapi de insomnii. Toamna este momentul ideal să adaugi elemente noi casei tale, așa că lasă-te inspirată de ideile de aici și scapă de problema nopților nedormite.

Căsătorește-te toamna, pentru un mariaj de lungă durată

Marocanii cred că perioada cea mai norocoasă pentru nunți este toamna. Acest lucru este direct legat de culegerea roadelor pământului: cu cât sunt mai bogate în acel an, cu atât căsătoria va fi una fericită și de lungă durată. Însă nu orice zi este norocoasă în această cultură, ci doar joia și duminica.

Prinde frunze și vei avea noroc

O veche superstiție britanică spune că dacă prinzi o frunză atunci când cade din copac vei avea noroc o lună întreagă anul următor, iar răceala va sta departe de tine. Pe de altă parte, pentru scoțieni, cireșul înflorit la începutul toamnei este un semn rău și prevestește moartea.

Mută-te în casă nouă pe ploaie

O veche tradiție islandeză spune că, atunci când vrei să te muți în casă nouă, să o faci într-o zi ploioasă – precipitațiile sunt aducătoare de mare noroc. În schimb, împletitul sau cusutul în pragul casei aduc ghinion, pentru că ar atrage după ele o iarnă lungă și geroasă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *