Timpul Liber

Cele mai interesante jocuri loto americane

Mega Millions – cea mai mare loterie a lumii

Un joc cu lungă tradiție, Mega Millions s-a impus drept cea mai mare loterie a lumii datorită recordului său de 656 milioane $, atins la extragerea din 30 martie 2012 și câștigat pe 3 bilete (unul din Kansas, unul din Maryland și unul din Illinois). Cum ar putea o loterie națională să se compare cu Mega Millions? Jackpotul său are, din prima tură, o valoare colosală – 15 milioane $ și, conform noilor reguli care au intrat în vigoare pe data de 22 octombrie anul acesta, la fiecare report se adaugă cel puțin 5 milioane $. Asta face ca potul Mega Millions să crească rapid, în caz ca nu se găsește un ultra norocos care să ghicească toate numerele extragerii.

Powerball – cea mai dinamică loterie a lumii

Cel de-al doilea joc multi-statal al unchiului Sam, loteria americană Powerball a avut un an 2013 extrem de agitat, câștigându-și astfel numele de cea mai dinamică loterie a lumii. Recordul său are o valoare de 595.5 milioane $ și a fost atins anul acesta în luna mai. O femeie de 84 de ani din statul Florida a câștigat această sumă fabuloasă, făcând astfel ca Powerball să fie deținătoarea recordului mondial de jackpot câștigat pe un singur bilet.

Multiplicatoarele de premii

O opțiune interesantă oferită de o parte dintre loteriile americane sunt multiplicatoarele de premii: Mega Millions are MegaPlier, Powerball are opțiunea Power Play, Florida Lotto are XTRA, iar Oregon MegaBucks are opțiunea Kicker. Aceste multiplicatoare au puterea de a spori valorile premiilor secundare, înmulțind valoarea premiului câștigat pe un bilet cu multiplicator cu valoarea pe care acesta o are pentru extragerea respectivă.

Pentru a înțelege ce putere au aceste multiplicatoare, gândiți-vă că cei care ghicesc toate cele 5 numere Powerball și au ales Power Play când au cumpărat biletul, își dublează premiu categoriei II. Astfel 1 milion se transformă în 2 milioane și diferența se simte cu siguranță.

Vreți să participați la următoarele extrageri loto America? Sau poate la alte loterii de top ale lumii? Pregătiți-vă numerele loto și cumpărați-vă biletele pe theLotter.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *