Culinar.md

Cele mai sănătoase salate de iarnă: 2 rețete super delicioase

Iarna, toată lumea vrea să fie sănătoasă și să mănânce corect. Vă dezvăluim două rețete simple, cu care veți putea prepara salate delicioase din sfeclă roșie.

Beneficiile sfeclei roșii sunt extraordinare. Leguma conține cele mai utile substanțe, în special fier. Sfecla roșie îmbunătățește perfect metabolismul și întărește sistemul imunitar.

Salată delicioasă și sănătoasă din sfeclă roșie cu brânză feta

Veți avea nevoie:

sfeclă mare – 2 bucată,

frunze de salata verde,

brânză feta – 50 de grame,

salată verde,

ierburi de Provence și sare – după gust,

ulei de măsline – o lingură,

sos balsamic – o linguriță.

 Modul de preparare

Spălați bine sfecla și îndepărtați tulpinile. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Transferați sfecla pe o tavă de copt și gătiți-o, în cuptor, circa 60 de minute. Sfecla se răcește, apoi de curăță de coajă și se taie cubulețe.

Frunzele de salată verde se spală, se usucă cu un prosop de bucătărie, apoi se transferă într-un bol de salată. Brânza feta se taie și se pune în bolu cu salată.

Adăugați și cubulețele de sfeclă și amestecați bine. Asezonați salata cu sare, ierburi de Provence, ulei de măsline și sos  balsamic. Amestecați bine. Salata este gata de servit. Poftă bună!

Salată de sfeclă cu nuci de pin și mere

Veți avea nevoie:

sfecla – 4 bucăți de mărime medie,

mere – 2 bucăți, 

avocado – 1 bucată,

sare – după gust,

unei de măsline – 2 linguri,

nuc de pin – 3 linguri,

smântână – 5 linguri,

boabe de muștar – 1 linguriță,

lămâie – 1 bucată,

salată verde.

Modul de preparare

Puteți fierbe sfecla pentru salată, dar vă sugerăm să o coaceți în cuptor. Spălați sfecla, frecați-o cu sare și ulei de măsline și înfășurați-o în folie de staniol.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți sfecla pentru salată timp de 30 de minute. Nucile pot fi prăjite sau cumpărate gata prăjite. Merele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe.

Sfecla se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Salata verde se spală, se usucă și se pune într-un bol. Se adaugă și merele tocate. Sfecla se curăță de coajă și se taie cubulețe, care se adăugați în bolul cu salată.

Separat, într-un bol, smântâna se amestecă cu muștarul, uleiul de măsline și sucul de la o lămâie. Sosul se toarnă peste salată. Asezonați salata de sfeclă roșie cu sare și decorați-o cu nucile de pin. Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *