CSI / Rusia

Celulă de criză în Rusia: Atentat dejucat de FSB într-un oraș unde se îmbogăţeşte uraniu în Siberia

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat joi, 17 august, că a dejucat un atac planificat asupra unor staţii de comunicaţii din Zelenogorsk, oraş din Siberia unde se îmbogăţeşte uraniu şi unde intrarea este permisă numai cu un permis special, au relatat agenţiile de presă ruseşti.

Potrivit agenţiei ruse RIA Novosti, FSB a declarat că a reţinut două persoane care sunt membri ai colectivului ”Cetăţenii URSS” şi care plănuiau să arunce în aer staţiile de comunicaţii ale operatorului de telecomunicaţii controlat de stat Rostelecom şi ale companiei de telecomunicaţii TransTelecom.

Astfel, potrivit FSB, bărbaţii arestaţi voiau să împiedice Ministerul rus al Apărării să trimită citaţii pentru convocarea la armată, relatează TASS.

”Cetăţenii URSS”, un nume colectiv pentru grupuri disparate, a fost declarat extremist de către Ministerul rus al Justiţiei în 2022.

Zelenogorsk, un oraş cu puţin peste 65.000 de locuitori din regiunea siberiană Krasnoiarsk, a fost implicat încă din perioada sovietică în îmbogăţirea uraniului pentru programul nuclear al Rusiei. Rămâne în continuare un oraş închis, fiind nevoie de un permis de intrare special pentru a intra în el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *