Sănătate

Celulita (III)

În cazul în care nu conştientizezi acest lucru, trebuie să ştii că vei fi foarte tentată să renunţi la război. Dacă te-ai decis să lupţi, ar fi bine să ţii cont de câteva lucruri care trebuie să devină reguli sau stil de viaţă. Nu ţi se vor părea grele şi le vei accepta uşor, pentru că vei realiza că nu sunt decât în interesul tău

Alimentaţia
Atâta vreme cât eviţi prăjelile şi alimentele tip fast-food, dulciurile, produsele de patiserie, pâinea şi bei multă apă plată/ceaiuri neîndulcite din plante medicinale poţi să fii convinsă că ai apucat-o pe drumul cel mai bun în lupta împotriva kilogramelor şi a celulitei.

Sportul
Mişcarea nu trebuie să lipsească din programul zilnic, dacă vrei să obţii rezultatele cele mai bune.

Masajul şi exfolierea
Cumpără-ţi o cremă anticelulitică cu cât mai puţine ingrediente nocive şi masează în zonele problematice în fiecare seară, după ce ai făcut duş. Poţi să îţi prepari singură produse exfoliante cu mălai, cafea, zahăr amestecate cu uleiuri vegetale sau să cumperi un exfoliant din comerţ. Exfolierea celulelor moarte de la suprafaţa pielii îţi va garanta o absorbţie mai bună a ingredientelor din crema anticelulitică, acţionând astfel mai eficient asupra zonelor cu probleme. Nu uita să-ţi exfoliezi pielea măcar de două-trei ori pe săptămână.

Împachetările
Costă foarte mult, dacă le efectuezi cu regularitate la un salon de înfrumuseţare, aşa că de ce să nu le faci acasă şi să investeşti în câteva ingrediente pe care le poţi combina şi obţine efectele dorite¬? Poţi să faci şi acasă acest lucru.

Împachetări anticelulitice cu cafea şi extract de ceai verde

Ai nevoie de: 1/2 cană zaţ de cafea, 1/4 cană ulei de măsline extravirgin şi o linguriţă extract de ceai verde.

Se amestecă ingredientele, se aplică pe piele, se masează circular şi se împachetează cu ajutorul foliei alimentare. Se lasă să acţioneze 25 de minute, după care se îndepărtează sub duş. Cafeina reduce acumularea de grăsimi şi stimulează termogeneza.

Împachetări cu cremă anticelulitică

Foloseşte o cremă anticelulitică, masează bine şi împachetează zonele cu probleme cu o folie alimentară. Este indicat să stai cât mai mult timp aşa (o oră) pentru a favoriza transpiraţia. Nu face duş în următoarele cinci sau şase ore după ce ai îndepărtat folia.

Împachetări cu unt de cacao sau unt de shea

Ai nevoie de: unt de cacao sau unt de shea nerafinate. Masează zonele problematice, împachetează-le cu folie alimentară şi lasă să acţioneze cât mai mult. La final este indicat să nu faci duş câteva ore pentru a permite substanţelor active să acţioneze.

(O. B.)

Timpul Suplimentul Femeia

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *