Social

Centrala de la Cuciurgan a pornit al treilea generator: Cele trei unități vor funcționa până la sfârșitul lunii decembrie

Centrala de la Cuciurgan a pus în funcțiune al treilea generator electric, transmite mass media din Transnistria. Unitatea a fost pornită pentru a produce energie electrică pentru Republica Moldova și stânga Nistrului. Cele trei unități vor funcționa până la sfârșitul lunii decembrie.

Așa-zisul ministru al Economiei, Serghei Obolonik, a spus că dacă MGRES este încărcat, atunci riscul unei întreruperi complete este mult mai mic

Este de menționat că, sâmbătă, 3 decembrie, Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie. Astfel, vor fi livrați aproximativ 204 mii MW, la prețul de 73 de dolari, a anunțat vicepremierul Andrei Spînu.

Această contract este un compromis rezonabil pentru a asigura cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului cu energie electrică și gaz. Malul drept va utiliza gazul din rezerva pe care am acumulat-o. Pentru prima data, malul drept nu mai este dependent de gazul livrat de Gazprom”, spune Spînu.

Odată cu semnare acestui contract, se reduce riscul deconectărilor masive de la electricitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *