Social

Centrul ARTICO, deposedat ilicit de un teren de 0,5 h. CNA și procuroii anticorupție efectuează percheziții

Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au operat percheziții într-un caz de deposedare ilicită a statului de un teren, pe care l-au înstrăinat ulterior cu 2 milioane de euro.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Procurorii Anticorupție (PA) au efectuat percheziții la mai multe adrese pe un caz de escrocherie și de sustragere a documentelor dintr-o cauză civilă – acțiuni frauduloase care au condus la obținerea fictivă a dreptului de proprietate asupra unui teren din proprietatea statului, situat în mun. Chișinău, transmite TVN.md.

Astfel, potrivit materialelor cauzei, un grup de persoane, care a deținut diferite funcții în cadrul unei fundații de copii din Republica Moldova, dar și în cadrul sistemului judecătoresc, ar fi operat modificări în unele dosare civile și fișe de evidență a dosarelor, pentru a organiza deposedarea Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO de un teren cu suprafața de 0, 543 ha de lângă parcul „Dendrariu” din mun. Chișinău, pe care l-au înstrăinat ulterior unui agent economic la un preț de circa 2 000 000 de euro.

Astfel, în cadrul cauzei penale se investighează acțiunile a 4 persoane, participante sub aspectul escrocheriei în proporții deosebit de mari, dar și sub aspectul sustragerii de documente din instanța de judecată. În scopul acumulării materialului probator, au fost efectuate 9 percheziții în urma cărora au fost ridicate mai multe dispozitive electronice de păstrare a informațiilor.

Persoanele în privința cărora au fost efectuate acțiunile de urmărire penală urmează a fi cercetate în stare de libertate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *