Actualitate

Centrul de Politici și Reforme insistă pe menținerea TVA-ului în HoReCa la 10%

CPR Moldova a publicat acum doi ani un studiu redactat de colega noastră, Elena Varta, despre oportunitatea reducerii cotei TVA pentru produsele alimentare și serviciile de alimentație publică – ca o măsură ce ar putea stimula: apariția și dezvoltarea investițiilor private domestice și străine, reducerea fenomenului de evaziune fiscală (și deci a economiei informale), lărgirea bazei impozabile s.a.m.d.

Credem, în continuare, că o cotă TVA redusă pentru serviciile respective, care, apropo, este o practică aplicată în multe țări din Uniunea Europeană, ar putea aduce numeroase beneficii, dar este nevoie de ceva timp pentru a le putea contabiliza.

Aici puteți accesa informația legată de pașii pe care i-am întreprins pentru ca a promova această "mică reformă".

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *