Fotbal

Cenuşa vulcanică provoacă pagube şi în Europa League

Cenuşa emanată de vulcanul islandez a provocat mai multe neplăceri echipelor de fotbal care s-au deplasat cu autocarul la meciuri internaţionale din deplasare, în locul călătoriilor confortabile aeriene.

„Victima” ordinară a acestui fenomen atmosferic a fost gruparea britanică Liverpool, care a resimţit plenar oboseala după călătoria terestră la meciul cu Atletico Madrid, dar şi absenţa golgheterului Fernando Torres. În aceste condiţii, gazdele madrilene au avut un start excelent de meci.

Echipa lui Quique Sanchez Flores a deschis scorul deja în minutul nouă, când Forlan a profitat de o gafă imensă în centrul defensivei lui Liverpool. Centrarea lui Jurado l-a găsit liber pe jucătorul sud-american în şase metri, acesta reuşind să înscrie în doi timpi.

În pofida surmenajului, „cormoranii” au pornit în goană după egalarea, şi chiar au reuşit să marcheze, în minutul 18, un gol prin Kuyt, anulat pe motiv de offside.

După pauză, Atletico a revenit la cârma jocului. Forlan, Simao Sabrosa şi Ujfalusi având golul pe vârful bocancului, dar scorul a rămas intact.

Rezultatul la limită înregistrat este, însă, foarte uşor de remontat de englezi în meciul retur.

Tot joi seara, Hamburg a obţinut doar o remiză „albă” pe teren propriu împotriva lui Fulham, o altă echipă britanică, care a surprins cel mai mult în această primă ediţie a turneului Europa League.

Oaspeţii au adoptat o tactică ideală pe terenul unde se va disputa şi finala competiţiei, cantonându-se profesionist în apărarea porţii lui Schwarzer.

Astfel, Hamburg a fost nevoită să joace mult cu mingi aruncate în careu de pe ambele părţi, lucru care le-a convenit de minune britanicilor, aceştia respingând cu simplitate, toate baloanele care veneau în propria jumătate de careu.

Fulham a ieşit mai hotărât la joc în mitanul secund, când pe teren a fost introdus Dempsey în locul lui Zamora, dar Hamburg a reuşit să preia superioritatea în joc în ultimele 20 de minute, şi rezultatul de pe tabelă a rămas intact – 0-0.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *