Cere Luni la chioşc: Secretele Bucătăriei – Grătar (vol.7) oferit de Timpul și Litera

Din Italia, volumul vă propune reţete apetisante, preparate pe bază de peşte, de carne, de crustacee şi de fructe de mare, dar şi de fructe şi de legume. Printre acestea veţi regăsi bastonaşe de legume în sos de iaurt cu seminţe de pin, rulouri de banane mignon, costiţe de porc cu ştiuleţi de porumb şi cartofi, frigărui picante de pui cu tzatziki, frigărui de miel cu tartar de legume şi sos de arahide, sardele ca în Sicilia cu panglicuţe de dovlecei.
Prepararea la grătar este extrem de simplă, însă nu trebuie subevaluată. Modalitatea de pregătire permite eliminarea grăsimii din alimente, dar mâncarea se poate arde foarte uşor, de aceea frigerea trebuie urmărită cu atenţie. E mai bine să evitaţi, mai ales dacă nu sunteţi experţi, să puneţi prea multe alimente în acelaşi timp pe grătar deoarece nu este uşor să le urmăriţi şi fiecare are timpul său de frigere. Mai multe recomandări ale unor mari bucătari vă aşteaptă în secţiunea “Sfaturi utile”. Veţi avea astfel prilejul să pregătiţi mese de neuitat pentru familie şi prieteni.
Colecţia “Secretele Bucătăriei” este o serie de 8 volume dedicate în egală măsură celor pasionaţi de gătit şi celor preocupaţi de menţinerea sănătăţii şi a tinereţii. Gustoase, sănătoase şi uşor de preparat sunt atributele esenţiale ale reţetelor incluse în colecţie. Selecţia acestora a fost făcută ţinând cont de disponibilitatea ingredientelor pe piaţa autohtonă şi de obiceiurile noastre culinare.
Colecţia apare în bune condiţii grafice, cu numeroase ilustraţii. Pe lângă secţiunea principală dedicată reţetelor, fiecare volum conţine un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de bază, recomandări generale privind alegerea ingredientelor şi diferitele tehnici de preparare.
La un pret de doar 50 de lei vei putea cumpara in fiecare zi de luni ziarul Timpul impreuna cu Suplimentul Femeia si un volum din colectia „Secrete de bucătărie”