Internațional

Cereale ucrainene și îngrășăminte rusești: Un acord va fi semnat vineri la Istanbul, anunță președinția turcă

Vineri după amiază, la Istanbul, Rusia şi Ucraina vor semna un acord referitor la exporturile de cereale. Despre aceasta a anunţat joi seara preşedinţia turcă, transmite AFP cu referire la Agerpres.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, precum şi reprezentanţi ai Rusiei şi Ucrainei vor participa la ceremonia de semnare, care va avea loc la ora 13.30 GMT la palatul Dolmabahçe din Istanbul, a scrie sursa citată.

Astfel, Acordul ar trebui să permită o ieşire prin Marea Neagră a cerealelor ucrainene blocate de războiul declanșat de Rusia şi o reducere a barierelor la exporturile de grâne şi îngrăşăminte ruseşti.

La New York, purtătorul de cuvânt adjunct al ONU, Farhan Haq, a anunţat că Antonio Guterres şi cei doi negociatori ai săi sunt aşteptaţi iminent la Istanbul.

„Secretarul general va merge în această seară (joi) la Istanbul, în cadrul eforturilor de a asigura un acces mondial complet la produsele alimentare ucrainene şi la alimente şi îngrăşăminte ruseşti”, a declarat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *