Politică

Cererea de demisie a lui Drăguțanu respinsă. Candu: „Poate se răzgândește”

Deputatul liberal-democrat, Tudor Deliu, a menționat că termenul de examinare a cererii de demisie expiră pe 20 decembrie.

Potrivit legii, dacă Parlamentul nu ia act de aceste cereri în decurs de trei luni, cererile se declară nule. În acest sens, Deliu i-a solicitat președintelui Parlamentului să se expună pe marginea acestui subiect, deoarece doar speakerul poate propune un nou candidat la funcția de guvernator.

În context, Candu a menționat că în cadrul comisiei juridice, numiri și imunități, deputații vor discuta acest subiect. „Intenția a fost ca vineri să fie convocată comisia de selectare a candidaților pe care îi am pentru funcția de guvernator, ca săptămâna viitoare să ințiez și consultările cu fracțiunile parlamentare, pentru numirea guvernatorului. Însă din incertitudinea creată, și situația ce ține de formarea Guvernului dar și riscurile care apar în sensul alegerilor anticipate, unii lideri m-au rugat să nu-i expun unui risc, pe acei candidați”, a declarat Andrian Candu, în cadrul ședinței plenare.
Tudor Deliu, în replică, i-a spus că situația politică și prevederile legale în acest sens nu sunt în strânsă legătură. „Eu nu am vorbit despre numire, ci despre expunerea Parlamentului asupra cererilor de demisie. Noi am fi putut să ne expunem și în cadrul comisiei”, a menționat Deliu.

Răspunsul președintelui Parlamentului nu s-a lăsat mult așteptat. Candu a făcut și un apropo, că „până pe 21 decembrie, cei doi demnitari s-ar putea răzgândi și chiar retrage cererile de demisie”.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *