Actualitate

Cererile depuse online pentru înscrierea la grădiniță se vor procesate în ianuarie

a precizat Viorica Negrei.

Tot din ianuarie, odată cu înregistrarea copiilor în baza cerilor depuse online, pe site va fi afișat și numărul locurilor vacante. „Deja acum vom afișa numărul de locuri vacante pentru că începe prelucrarea datelor din sistem și atunci aceste cifre periodic se vor schimba. Cât de des se vor schimba va depinde de cât de des se vor întruni comisiile locale. Niciun reprezentant al direcției nu se va implica în procesul de înscriere a copiilor la grădiniță și nu va administra acceptul sau respingerea cererilor”, a spus șefa interimară a Direcției generale educație, tineret și sport.

La înscrierea copilului la grădiniță se va ține cont de vârsta acestuia și de adresa domiciliului, nicidecum de vechimea cererii depuse. „Dacă, de exemplu, cineva are un copil de câteva zile și îl înscrie în rând, obținând numărul 10, iar alt copil, care a făcut doi ani și jumate, e cu numărul 20, când cel de-al doilea va împlini trei ani va ajunge primul în grădiniță. Înscrierea poate fi făcută și în momentul împlinirii de către copil a vârstei de trei ani și el va avea prioritate întrucât, conform Codului Educației, suntem obligați să-i asigurăm școlarizarea”, a explicat Viorica Negrei.

Întrebată de ce nu este funcțional portalul anunțat inițial pentru înscrierea la grădiniță: www.inscriere-gradinite.md, Viorica Negrei a spus că în iulie curent, când s-a făcut anunțul, Direcția era în proces de obținere a domeniului, care, până la urmă, a fost înregistrat sub alt nume: www.egradinita.md.

În municipiul Chișinău sunt 159 de instituții de învățământ preșcolar, 131 dintre care sunt în capitală și 28 – în suburbii. De înscrierile la grădinițele din suburbii se fac responsabile administrațiile publice locale.

În prezent 37,5 mii de copii sunt înscriși în grădiniță, dintre care 3,3 mii au sub trei ani.

Sursa: Ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *