Social

Cetățeni din Rusia, Bangladesh și Guineea, aflați ilegal pe teritoriul R. Moldova, expulzați de BMA

De pe 27 februarie până pe 5 martie, Biroul Migrație și Azil (BMA) a executat decizia de expulzare a unui străin și a luat în custodie alții patru. Despre persoana deportată se anunță că este un cetățean al Rusiei, transmite Realitatea.md.

BMA precizează că îndepărtarea sub escortă a străinului presupune însoțirea acestuia de către personalul specializat al autorității responsabile pentru străini până la punctul de trecere a frontierei de stat deschis traficului internațional ori până în țara de origine, de tranzit sau de destinație.

Ceilalți patru străini sunt din Bangladesh. Bărbații cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani și au fost prinși încercând să ajungă ilegal în România, traversând Prutul.

În Centrul de plasament temporar al străinilor se află 19 persoane. Cel mai tânăr are 19 ani și este originar din Guineea, iar cel mai vârstnic este un bărbat din Federația Rusă, de 62 de ani. Ambii au fost plasați în custodie publică pentru încălcarea termenului legal acordat pentru aflare în Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *