Actualitate

CETĂȚENI FIȚI PREGĂTIȚI – PLDM se UNEȘTE PENTRU A NE…

La eveniment a fost prezent preşedintele PLDM, Vlad Filat, prim-vicepreşedintele partidului, premierul Iurie Leancă, deputaţi, miniştri, şefi de agenţii şi servicii de nivel central, anunță site-ul ne-oficial al PLDM, tribuna.md

“Vreau ca pentru perioada de viitor să fim uniţi, să fim mai aproape de oameni, asigurîndu-le informarea necesară, pentru ca fiecare cetăţean să vadă ceea ce am văzut noi când am constituit partidul, în 2007. Atunci am văzut foarte clar că ţara noastră nu are alternativă decît să fie una europeană, nu la nivel de declaraţii, dar la nivel de reforme structurale profunde şi acţiuni foarte concrete care să vizeze atît reforma cadrului juridic, cît şi modul în care activează instituţiile în ţara noastră”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a cerut aleşilor locali să comunice în permanenţă cu oamenii.

Totodată, el s-a referit şi la încercările din ultima perioadă de a dezbina societatea.

“Nu putem permite ca ţara să fie ruptă în două. Aceste acţiuni trebuiesc condamnate şi curmate. Ţara noastră are nevoie de unitate. Orice acţiune care atentează la integritatea teritorială a ţării trebuie condamnată”, a spus Vlad Filat, conform pldm.md

În dezbateri au luat cuvîntul primari, consilieri şi preşedinţi de raioane care au reiterat că opţiunea europeană este unica viabilă pentru Republica Moldova şi s-au angajat ferm să continue implementarea proiectelor de modernizare a oraşelor şi satelor pentru a asigura oamenilor un nivel de trai mai bun.

Forumul Aleşilor Locali ai PLDM a finalizat cu adoptarea unei Rezoluţii, în care sînt condamnate toate încercările de a deturna parcursul european şi se face apel către toată societatea să se alăture eforturilor de dezvoltare şi modernizare a ţării prin integrare europeană.

“Acest proces este în beneficiul direct al fiecărui cetăţean, indiferent de etnie, de religie, de limba pe care o vorbeşte sau de regiunea pe care o reprezintă”, se spune în documentul aprobat unanim.

Punctul culminant al forumului l-a constituit subscrierea tuturor aleşilor locali Pactului Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană.

PLDM a desfășurat astăzi cea de-a treia ediţie a Forumului Aleşilor Locali. Evenimentul a avut loc în incinta Casei de Cultură din oraşul Ungheni cu participarea a peste 900 de aleşi locali liberal-democraţi.


foto: pldm.md

PLDM este formaţiunea cu cea mai mare reprezentativitate în administraţia publică locală: 352 de primari, 399 de consilieri raionali şi municipali, 15 preşedinţi de raion, 23 vicepreşedinţi de raion, 3.029 consilieri locali.

CONDAMNÁ, condámn, vb. I. Tranz. 1. A osândi printr-o sentință judecătorească, a pronunța o condamnare. 2. A-și exprima dezaprobarea în legătură cu un fapt sau cu o persoană; a învinui, a blama, a ponegri, a veșteji. 3. A considera un bolnav pierdut, fără nici o speranță de salvare. 4. A astupa, a închide definitiv o fereastră, o ușă etc.; a bloca. – Din fr. condamner.

Sursa: tribuna.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *