Bună Dimineața

Cetățenii, mai bădărani decât oamenii legii

Dar astăzi, vreau să vă spun, dragi cititori, că cetățeanul simplu nu mai este o victimă atât timp cât nu are respect față de semenii săi. Am fost marcată de atitudinea oamenilor față de oamenii legii, care tot funcționari publici se numesc.

Recent, un inspector ecologic a mers în apropierea unei păduri din Orhei unde a găsit o gașcă de tineri cu mâinile pline de ghiocei. Potrivit legii, este interzisă colectarea și comercializarea florilor înscrise în Cartea Roșie a Moldovei. Respectiv, inspectorul a încercat să confiște marfa, însă a fost oprit de către comercianți și amenințat direct. „Poți să suni mult și bine, dacă ceva și cu mașini sfărmate veți fi dacă trebuie”, strigau ceilalți în timp ce inspectorul chema poliția.

Un alt caz, pe atât de comun, pe atât de bizar, s-a întâmplat într-un microbuz de rută din Chișinău. Un polițist a oprit respectivul transport și în timp ce îi făcea observație șoferului pentru că a încălcat regulile de circulație rutieră, din microbuz, doi bărbați înjurau cu voce tare polițistul. Și nu a lipsit fraza „lasă măi să plecăm că toată lumea vine de la muncă”, chiar dacă până la stația terminus mai erau câțiva metri.

Cetățenii au dat dovadă de niciun fel de respect și au demonstrat că sunt bădărani în tot sensul cuvântului. Am mai avut cazuri când oamenii legii o mai călcau strâmb, iar din cauza asta reputația lor era pusă la îndoială, dar acesta nu este motiv de a te comporta urât, pentru că, până la urmă, ceea ce dai, aceea primești.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *