Social

Cetățenii plecați peste hotare vor fi scutiți de plata polițelor de asigurare

Este vorba de modificarea legii privind mărimea, modul și termenele de achitare a primei de asigurare obligatorie, care au fost adoptate în lectură finală de către parlament și va intra în vigoare de la 1 iulie.

Astfel, cetățenii R. Moldova care sunt plecați pentru o perioadă mai îndelungată peste hotarele țării sau au permis de ședere în alt stat de acum încolo vor fi scutiți de prima de asigurare. 

Scopul modificărilor vine să faciliteze cooperarea cetățenilor cu Compania de Asigurări în Medicină (CNAM) și identificarea persoanelor plecate de mai mult timp peste hotare.

În acest mod, pentru ca persoana vizată să fie scoasă din lista plătitorilor de prime în sumă fixă trebuie să prezinte actele doveditoare la agențiile teritoriale ale CNAM. Acestea pot fi prezentate atât de posesor, cât și de reprezentantul lui legal aflat în țară.

Pentru a clarifica statutul în sistemul AOAM și modul în care vor fi scutiți de plată, atât cetățenii R. Moldova, cât și rudele acestora trebuie să apeleze la agențiile CNAM. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *