Ultima oră

Cetăţenii vor putea monitoriza activitatea instituţiilor publice pe un nou portal

Domeniile prioritare de monitorizare pe care le vizează portalul Monitor.md sunt: Reforma în Sectorul Justiţiei; Drepturile Omului; Procesele Electorale; Buna Guvernare şi Activitatea Poliţiei. În acest sens, portalul va identifica şi va prelua rapoarte de monitorizare şi studii de evaluare, elaborate de către organizaţiile societăţii civile din Moldova.

Scopul de bază al portalului Monitor.md este de a oferi publicului larg informaţii şi materiale cu privire la activităţile de monitorizare realizate în Moldova şi să contribuie la sporirea vizibilităţii lor. De asemenea, Monitor.md îşi propune să popularizeze activitatea de monitorizare, atât în rândul organizaţiilor societăţii civile, cât şi al cetăţenilor de rând.

Portalul va prezenta diverse modele şi idei de monitorizare din practica internaţională, idei care ar putea fi preluate şi implementate şi în Republica Moldova. De asemenea, Monitor.md va include instrumente interactive de monitorizare care vor putea fi ajustate la necesităţile societăţii civile şi realităţilor din Moldova. Astfel, portalul va oferi cetăţenilor posibilitatea de a face semnalări on-line cu privire la încălcări şi abuzuri în mai multe domenii.

Portalul a fost elaborat în cadrul Proiectului „Sporirea responsabilităţii Guvernului prin monitorizarea reformei în sectorul justiţiei”, proiect finanţat de Uniunea Europeană.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *