Fotbal

CFR Cluj – FC Basel: avancronica meciului

Prima adversară a ardelenilor în actuala stagiune este formaţia FC Basel, grupare care a acces în grupele Ligii Campionilor după ce a trecut, în play-off, de Sheriff Tiraspol.

Pentru a genera o ieşire din amorţeală a fotbaliştilor lui CFR, patronul Arpad Paszkany l-a convins zilele trecute pe tehnicianul Sorin Cârţu să devină antrenor principal.

Noul timonier a fost surprins de propunerea “feroviarilor”, dar a abordat realist lucrul pe care are să-l facă: “E un moment pe care şi-l doreşte orice antrenor, acela de a antrena o echipă cu adevărat profesionistă. Postura e dificilă când vii după un antrenor care a câştigat tot ce se putea înainte. Dar faptul că Mandorlini a fost schimbat arată că în fotbal tot ce contează este prezentul şi viitorul. Cunosc echipa CFR-ului, am urmărit meciurile din Liga I. Îi cunosc bine pe jucători, mai puţin pe cei nou-veniţi".

Preşedintele CFR, Iuliu Mureşan a declarat că înţelegerea cu Sorin Cârţu este valabilă un an şi zece luni, iar noul tehnician are ca obiectiv câştigarea titlului de campion.

Sorin Cârţu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că simte că noua sa echipă, CFR Cluj, poate obţine un rezultat bun la debutul în Liga Campionilor, în meciul cu FC Basel: "Emoţiile sunt normale la debutul în orice competiţie, indiferent că este o competiţie internă sau una europeană. Mi-a plăcut participarea jucătorilor la antrenament, dar nu pot trage concluzii clare, timpul este prea scurt. Simt că jucătorii înţeleg importanţa acestei partide. Grupa rămâne puternică, echipe precum Bayern Munchen, FC Basel şi AS Roma implică o anumită determinare, sunt nişte meciuri foarte importante pentru noi. Eu simt că putem face un rezultat bun la debutul în Liga Campionilor".

Peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre CFR Cluj şi FC Basel, care va avea loc, astăzi, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca.

În ultimul meci disputat în cadrul Ligii 1, CFR a pierdut în Giuleşti, 0-2, în faţa formaţiei Rapid Bucureşti.

Lotul echipei FC Basel şi staff-ul acesteia au sosit luni la prânz la Cluj, şi s-au cazat la hotelul "Opera Plaza".

Atacantul Alexander Frei a declarat că speră ca schimbarea de antrenor din tabăra adversarilor să fie în avantajul formaţiei sale: "Sper să fie un avantaj că ei au schimbat antrenorul. Noi tratăm fiecare partidă la victorie. CFR Cluj e o echipă de învins. I-am analizat bine şi îi cunoaştem. Vom avea şi fanii alături, iar asta contează mult".

FC Basel a terminat la egalitate, duminică, în deplasare, scor 2-2 (2-1), cu Young Boys Berna, într-un meci din etapa a 7-a a campionatului Elveţiei.

Meciul “CFR – FC Basel” va începe la orele 21.45 şi va fi transmis în direct de postul TVR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *