Fotbal

CFR Cluj şi Unirea Urziceni vor reprezenta România în Champions League

Etapa cu numărul 33 din Liga 1 a readus titlul în Gruia, după ce CFR Cluj a devansat pe Internaţional Curtea de Argeş, cu scorul de 2-1. Astfel, ultimul meci de campionat va reprezenta o simplă formalitate pentru gruparea feroviarilor. O altă favorită la titlu, Unirea Urziceni a creat spectacol cu Ceahlăul, în care moldoveanul Cebotaru a fost integralist. Fostul jucător al zimbrilor a avut o evoluţie bună, şi chiar a avut o ocazie de gol în prima repriză. Atacurile sterile ale oaspeţilor nu au împiedicat însă formaţia lui Ronan Levy să obţină o victorie la scor cu 4-0 şi să intre în pregătiri către Liga Campionilor Europeni.

Şi dacă primele două locuri din clasament şi-au stabilit ocupantele, pentru următoarele poziţii, care duc în Europa League, lupta este incendiară. Cu o etapă înainte de final, trei echipe au acumulate câte 59 de puncte: FC Timişoara, FC Vaslui şi Steaua Bucureşti sunt formaţiile care luptă pentru locul trei premiant şi pentru o participare internaţională în sezonul curent.

Conform regulamentului Ligii Profesioniste de Fotbal, în cazul în care trei echipe se află la egalitate de puncte la finalul campionatului, se va alcătui un nou clasament, pe baza meciurilor directe.

Dacă cele trei echipe vor fi la egalitate şi la finalul campionatului, roş-albaştrii ar încheia pe locul trei, echipa lui Denis Zmeu pe locul patru, iar bănăţenii abia pe locul cinci.

Steaua conduce în clasamentul meciurilor directe, având 7 puncte (victorie Vaslui + victorie şi egal cu Timişoara), în timp ce Vaslui are 6 puncte (victorie Timişoara şi victorie Steaua). Bănăţenii au doar patru puncte (victorie Vaslui şi egal Steaua).

În Europa League, echipele româneşti vor intra în concurs, după cum urmează, o echipă – turul doi preliminar, , a doua – turul trei preliminar, şi a treia – meciuri de baraj.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *