Fotbal

CHAMPIONS LEAGUE: Sheriff s-a calificat cu emoţii

Runda a doua preliminară a principalului turneu de fotbal intercluburi din Europa a constituit pentru Sheriff Tiraspol, debutul oficial în noua stagiune fotbalistică. În prima manşă de la Tiraspol, după cum v-am mai informat, moldovenii şi-au asigurat un avantaj confortabil pe tabelă, după ce au repurtat o victorie cu scorul de 3-1.

Şi acest decalaj de două goluri a părut ameninţător pentru formaţia antrenată de Andrei Sosniţki, care în returul de pe stadionul Qemal Stafa din Tirana, s-au văzut conduşi deja din minutul 19, când Vila a înscris pentru Dinamo. Deşi nu şi-a menajat nici un jucător de bază, în meciul din Albania, antrenorii Sheriffului au fost martorii unui meci extrem de slab al echipei sale, care-i putea costa chiar şi calificarea în turul următor. Or, pe lângă faptul că au înscris un gol, gazdele au mai avut câteva ocazii clare de a marca.

Meciul însă s-a încheiat cu un scor la limită (1-0) în favoarea lui Dinamo, şi astfel „galben-negrii” au acces în etapa a treia preliminară, graţie scorului general de 3-2.

În următoarea rundă a turneului campioana R. Moldova va juca la 27 iulie, la Tiraspol, cu învingătoarea campionatului Croaţiei, Dinamo Zagreb, urmând ca returul să se dispute la data de 3 august, pe terenul adversarei.

Dacă Sheriff Tiraspol va reuşi să elimine pe croaţi, ea va accede în runda de baraj pentru grupele UEFA Champions League.
În alte meciuri ale zilei de marţi au fost consemnate rezultatele (numele echipelor calificate sunt subliniate):

Renova – Omonia 0-2
Torshavn – Salzburg 1-0
TNS – Bohemians 4-0
Koper – Dinamo Zagreb 3-0
Rudar – Liteks Lovech 0-4

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *