Bună Dimineața

Cheia succesului și banii

Earl Nightingale a definit succesul ca fiind realizarea progresivă a unui scop merituos, a unui scop măreț. O persoană care muncește pentru îndeplinirea unui scop pe care și l-a propus este o persoană de succes.

Recent am conștientizat că poți deveni om de valoare, învățând de la persoane deștepte și competente. Nu trebuie să fii alături de cineva care te trage în jos. De aceea, este important să știi cu cine interacționezi zilnic. 

Citiți multă literatură de calitate. În ultima perioadă, oamenii dedică foarte puțin timp lecturii. Sunt mai mulți factori de bruiaj între tineri și carte. Unul dintre ei este internetul. Prin intermediul acestei rețele trebuie promovată măcar lectura cărților electronice, dacă oricum mulți nu vor mai intra pe la bibliotecile tradiționale. Facebook, Twitter sau Odnoklassniki au avantajele lor. De acolo, informația ajunge foarte repede la consumator, altă întrebare este ce fel de informație este accesată! Astăzi, dependența de aceste rețele sociale este o mare problemă. Majoritatea nu investesc în sine, ci pierd o groază de timp discutând despre nimic cu prietenii virtuali.

Este important să fii informat din mai multe surse și diferite tipuri de media: presă scrisă, radio, TV sau online. Articolele liderilor de opinie din țară, cât și de peste hotare trebuie să fie la ordinea zilei. Unii scriu mai clar, alții mai complicat, dar opiniile lor, de regulă, se bazează pe fapte concrete și verificate. Nimeni nu te va putea manipula atâta timp cât vei fi bine informat.

Analizează amănunțit și constant din ce este constituită esența oamenilor de valoare și astfel vei inventa propria cheie a succesului. Reușita necesită o permanentă alimentare a creierului cu multe cunoștințe noi. Nu trebuie niciodată să te mulțumești cu ceea ce ai obținut. Banii sunt importanți, dar din fericire „nu banii îl fac pe om, ci omul face banii”.

William James spunea: „Cea mai mare descoperire a generației mele este că oamenii își pot transforma viața, schimbându-și atitudinea mentală”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *