Politică

Cheianu și Durbală despre Dodon: „Agent străin atât de evident nici nu mai joacă teatru că ar fi președintele RM”

Invitați în platoul emisiunii „Sectrele Puterii” de la Jurnal TV, prezentatorii Constantin Cheianu și Anatol Durbală au declarat că întâlnirea lui Igor Dodon cu Vadim Krasnoselsky, în care Dodon îl numește președintele Transnistriei, a avut loc doar pentru această sintagmă, transmite jurnal.md/.

„Aș vrea să stau de vorbă cu alegătorii lui Dodon, care ziceau că Dodon o să ne scape de Plahotniuc din acest motiv trebuie să-i votăm partidul la alegeri și o să vedeți Dodon ce o să facă. Ori cât nu le spunea-i oamenilor aceștia că Dodon o să-l emite în toate pe Plahotniuc, oamenii nu credeau. Uite a trecut un an de când Igor Dodon al vostru pe care îl lăudați el nu că l-a dat jos pe Plahotniuc, el preia exact manierele acestuia.

Când am văzut imagini când Krasnoselsky dă mâna cu Dodon mi-am imaginat ușor că sunt niște marionete și unul și altul și sus Putin îi manipulează și-i mână unul către altul. De fapt această întâlnire de acolo s-a desfășurat numai pentru acest cuvânt, această sintagmă, ca Dodon să o rostească, restul ce a fost acolo a fost de umplutură. Omul execută o comandă în mod foarte clar, este un agent străin atât de evident nici nu mai joacă teatru că ar fi președintele RM, al nostru, nu”, a menționat Cheianu.

La rândul său Anatol Durbală a adăugat că acest lucru a fost o nebunie.

„Eu când am văzut imaginile de la protestul veteranilor o poză pur și simplu m-a șocat. Acel om care a luptat la Podul de Flori și acei polițiști îl târâie ca pe un, ca pe un.. și dacă pui poza alături cum dă Dodon mâna cu Krasnoselsky, dincolo de asta e doar nebunie.

Eu am impresia că acest om Dodon el e cel mai mirat de ce face el și ce iese din făcăturile lui. Eu cred că el nici atunci în iulie când spunea că tremura ca varga când să dădea marele luptător cu Plahotniuc, nu știa ce face, el a rămas în urmă cu evenimentele. Eu cred că și el privește curios știrile și zice ia uite eu”, a punctat Durbală.

Constantin Cheianu a mai declarat că Igor Dodon ar avea același consilier pe care l-a avut Vlad Filat și Vlad Plahotniuc

„Am auzit că Dodon are același consilier pe care l-a avut avut Filat și apoi Plahotniuc. Lucrurile par cumva logice, ăsta l-a îngropat pe Filat pe Plahotniuc acum cu succes îl îngroapă de Dodon”, a declarat Constantin Cheianu.

Administraţia prezidenţială susţine că Preşedintele Igor Dodon a folosit sintagma „preşedintele Transnistriei” într-un „context protocolar”.

Potrivit agenţiei Infotag, serviciul de presă al preşedintelui a fost nevoit să vină cu asemenea explicaţii după ce mai mulţi politicieni l-au criticat miercuri pe Preşedinte pentru că a folosit acest termen în timpul întâlnirii din ajun cu Vadim Kranoselski.

Cum „scuză” Adminsitrația Prezidențială „gafa” lui Dodon

Expresiile utilizate ţin de un context exclusiv protocolar şi nu se extind asupra stării politice de facto privind statutul regiunii transnistrene a Republicii Moldova. Cel mai important acum este să negociem cât mai calculat posibil şi să asigurăm o relaxare cât mai substanţială a relaţiilor dintre malurile Nistrului, pentru accelerarea proceselor de reîntregire teritorială a ţării”, susţine serviciul de presă prezidenţial.

În acelaşi timp, de pe site-ul administraţiei prezidenţiale a fost eliminată o înregistrare video în care Igor Dodon, într-o declaraţie de presă comună cu Vadim Kranoselski, spune că a avut o întrevedere cu „preşedintele Transnistriei”.

Acest videoclip este disponibil pe site-ul așa-numitei administrații prezidențiale din regiunea transnistreană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *