Ultima oră

Chetraru: ‎Corupții de la noi folosesc intermediari de tip “kamikaze”

Într-un intreviu pentru tribuna.md, Chetraru numește intermediarii “kamikaze” și spune că acest fenomen se întâlnește nu doar în Republica Moldova.

“Pe noi ne interesează să ajungem la beneficiarii reali ai actelor de corupție, care uneori fie ocupă funcții înalte și se protejează bine, folosind diferiți intermediari sau, în alte cazuri, au foarte mulți bani și știu să-i utilizeze pentru a se proteja”, afirmă Chetraru.

Potrivit lui, folosirea acestor intermediari pe post de “kamikaze” nu e caracteristică doar la noi, e valabilă peste tot. „La noi însa li se garantează acestor “kamikaze” că chiar dacă vor fi prinși de ofițerii anticorupție, ei vor fi achitați în judecată. Și aici apar noi acte de corupție. De aceea suntem interesați să ajungem la beneficiarii reali, ca să putem să anihilăm tot lanțul corupțional pe care l-au construit”, a mai spus șeful CNA.

Chetraru a mai menționat că CNA își dorește depistarea din timp a acțiunilor de corupție planificate și să intervină înainte ca acestea să se extindă și să se răspîndească în așa fel încît să nu mai poată fi controlate.
 
Sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *