Politică

Chiar dacă Ucraina va învinge complet armata rusă, Putin va continua să lanseze atacuri cu rachete, poate și mai intens / Interviu

În prezent, nu există perspective de acorduri cu țara agresoră Rusia, inclusiv cele pașnice. Chiar dacă armata ucraineană va învinge complet armata șefului Kremlinului , Vladimir Putin , acesta va continua să lanseze atacuri cu rachete asupra țării noastre, poate și mai intens.

Rusia lui Putin nu va înceta să încerce să-și „elibereze teritoriile ocupate de americani” – Ucraina și alte state post-sovietice. Doar un embargo real pe petrol și gaze poate reduce semnificativ capacitățile unui agresor.

Această opinie a fost exprimată într-un interviu oferit de către un jurnalist, publicistul Vitali Portnikov .

– Ați spus în repetate rânduri înainte că Federația Rusă va reprezenta o amenințare pentru Ucraina timp de cel puțin câteva decenii. În aceste condiții, este posibil un tratat de pace între Ucraina și Rusia?

Nu văd nicio perspectivă reală pentru niciun acord între Ucraina și Federația Rusă acum. În orice condiții.

– Chiar dacă armata ucraineană învinge absolut armata rusă?

Dacă armata ucraineană va învinge în mod absolut armata rusă, aceasta va însemna că Federația Rusă va continua atacurile cu rachete asupra orașelor ucrainene de pe teritoriul Federației Ruse.

– În acest caz, ce ar trebui să se întâmple pentru ca tratatele de pace cu agresorul să devină posibile?

Prăbușirea regimului politic rus.

– Există o legătură directă între înfrângerea lui Putin pe câmpul de luptă și înfrângerea sa politică acasă și, prin urmare, prăbușirea regimului din Rusia?

„Nu știm. Deoarece 83% dintre ruși susțin acum regimul lui Putin, ei pot vedea înfrângerea în războiul cu Ucraina nu ca pe o înfrângere pentru Putin personal, ci ca pe o înfrângere pentru Rusia și poporul rus în războiul cu Occidentul colectiv.

Dacă simplificăm psihologic înțelegerea acestei situații, atunci, potrivit rușilor, americanii ocupă teritoriile istorice ale Rusiei, așa că vor acumula forțe pentru a lansa o nouă ofensivă și a „elibera” aceste teritorii.

Dacă rușii sunt purtătorii acestei mentalități, atunci regimul Putin nu este amenințat în mod deosebit. Cel puțin atâta timp cât Putin este în viață și conduce Rusia.

– Da, aceasta este o clarificare foarte bună, viu. Crezi că există astăzi forțe care îl pot îndepărta fizic?

Nu văd astfel de forțe în elita politică a afacerilor din Rusia, dar nu înțelegem prea bine ce se întâmplă acolo, ce procese reale sunt acolo. Rusia este o structură extrem de închisă.

În ultimele luni de viață ale lui Adolf Hitler sau în ultimii ani de viață ai lui Iosif Stalin, au fost mulți oameni care s-au opus liderilor din conducerea de vârf a țării. Mai mult, cei care credeau că acești lideri, prin însăși existența lor, își amenințau propria securitate. Dar acești oameni nu au îndrăznit să se răzvrătească deschis împotriva lui Hitler. A început abia când trupele aliate se aflau la periferia Berlinului. Abia atunci Goering și Himmler au avut curaj.

Înainte de moartea lui Stalin, în Uniunea Sovietică nu au avut loc procese politice reale.

Să spunem așa: dacă i se întâmplă ceva cu Putin, vom putea observa noi procese politice în Federația Rusă. Când va fi – peste un an, cinci ani, zece ani? Nu știm.

Totuși, atâta timp cât Putin va conduce statul rus, acel stat va rămâne agresiv, va amenința Ucraina și alte foste republici sovietice și va crede pur și simplu că este o țară cu teritorii parțial ocupate. Desigur, va face tot posibilul pentru a returna aceste teritorii statului prin distrugerea infrastructurii de acolo.

Dacă Rusia are ocazia să continue atacurile cu rachete asupra Ucrainei chiar și după ce armata rusă va părăsi întreg teritoriul ucrainean, acest lucru va continua cu și mai multă intensitate. Dar singurul lucru este că Rusia poate să nu aibă suficiente resurse pentru asta.

  • De fapt , asta am vrut să întreb. Acum există sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei și asistență militară fără precedent pentru Ucraina . Cum poate afecta acest lucru capacitatea Federației Ruse de a ne ataca din nou atunci când armata sa este învinsă?

Dacă nu există un embargo real asupra petrolului și gazelor, Rusia va avea oportunități nesfârșite de a-și continua acțiunile agresive, și nu numai împotriva Ucrainei. Trebuie să fim și conștienți de acest lucru.

De exemplu, poate fi o pauză în direcția ucraineană timp de 3-6 luni, dar va începe ceva în Asia Centrală, un fel de confruntare cu Kazahstanul sau un fel de evenimente în Orientul Mijlociu.

Dacă nu există embargo energetic și Rusia nu are posibilitatea de a-și schimba rapid petrolul pentru vânzare pe piețele asiatice, atunci, desigur, pentru un anumit timp situația va deveni mai previzibilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *