Chiftele crocante de peşte
Cele mai bune sunt însă chifteluţele de ştiucă: carnea albă, mirosind doar a iarbă, primeşte cu mulţumire şi potriveşte cu instinct regizoral sigur multele gusturi ce i se adaugă.
Ingrediente
– 650 g crap
– două ouă
– trei cartofi
– cinci-şase căţei de usturoi
– cinci linguri pastă de roşii
– 100 g făină
– ulei
– pătrunjel verde
– piper, sare
Mod de preparare
Se curăţă peştele de solzi, aripioare, cap. Se pune la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Se scoate peştele din apă, se pune la scurs şi se aleg oasele şi pielea. Se mărunţeşte la maşina de tocat carne. Cartofii se curăţă şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se zdrobesc şi se amestecă cu carnea de peşte, sare, piper, ouă, pătrunjel verde tocat mărunt, usturoi pisat şi pastă de tomate. Se fac chifteluţe mici care se dau prin făină, apoi se prăjesc în ulei din belşug.
www.culinar.md
Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!