CSI / RusiaExterneUcraina

China, aliat cheie al Rusiei, sprijină Ucraina cu o achiziție uriașă de porumb

Importatorii din China ar fi făcut achiziții mari de porumb din Ucraina pentru hrana animalelor în ultimele două săptămâni, au declarat joi comercianți din Asia și Europa, oferind un impuls pentru țara devastată de război dintr-o sursă puțin probabilă, relatează Reuters, citată de Sky News.

Mai mulți comercianți au declarat pentru Reuters că achizițiile s-au ridicat la câteva sute de mii de tone.

Unele estimări ale comercianților europeni au variat între 500.000 și un milion de tone pentru expediere între octombrie și decembrie.

O sursă guvernamentală ucraineană a confirmat, de asemenea, vânzările de porumb către China – un aliat cheie al Rusiei – în special de la invazia la scară largă a Moscovei în Ucraina.

„Importatorii din China au cumpărat în jur de 10 până la 12 încărcături Panamax de porumb ucrainean pentru expediere în noiembrie/decembrie”, a declarat un trader cu sediul în Singapore la o companie internațională de comerț cu cereale, referindu-se la o dimensiune a navei cu o capacitate care depășește de obicei 60.000 de tone de cereale.

„Ucraina este cea mai ieftină origine pentru porumb în acest moment”, a adăugat traderul.

O sursă guvernamentală ucraineană a declarat: „Nu pot să vă spun volumul, dar știu că mulți [comercianți] au făcut-o și este o tendință bună [pentru porumbul ucrainean].”

Vestea ar putea stârni îngrijorare în rândul lui Vladimir Putin și al unor figuri de rang înalt din regimul său, dat fiind faptul că China a fost considerată anterior cel mai important aliat al Moscovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *