Actualitate

China: Dezastrele naturale s-au soldat cu cel puțin 1.074 de morți și 270 de dispăruți de la începutul anului

Evenimentele cele mai notabile au inclus inundații, rafale puternice de vânt, grindină și o serie de catastrofe geologice, a declarat Yang Xiaodong, directorul adjunct al departamentului pentru asistență în caz de dezastre, din cadrul Ministerului.

În total, dezastrele naturale au provocat pagube economice directe în valoare de 298 de miliarde de yuani (44 miliarde de dolari SUA). Aproximativ 400.000 de case s-au prăbușit și 6,24 de milioane de locuitori au fost strămutați. Potrivit Xinhua, marea majoritate a dezastrelor a avut loc începând cu luna iunie.

Daunele totale în primele șapte luni ale anului au fost cu mult mai mari decât cele înregistrate în aceeași perioadă din ultimii ani, a declarat Yang.

Începând cu luna iunie, dezastrele naturale s-au soldat cu 833 de morți și 233 dispăruți — cel mai mare număr de victime înregistrat în aceeași perioadă începând din 2011. Tot din iunie, dezastrele au cauzat pierderi economice directe de 253 de miliarde de yuani, iar Anhui, Fujian, Guizhou, Hebei, Hubei, Jiangsu și Jiangxi au fost regiunile cele mai afectate.

Guvernul central a alocat peste 1,67 miliarde de yuani în acest an pentru a ajuta oamenii din zonele afectate de dezastre, a completat Yang.

AGERPRES.RO 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *