CSI / RusiaInternaționalRăzboi

China, îngrijorată ”evoluația situației actuale în Ucraina”, face din nou apel la dialog

China şi-a exprimat marţi, 11 octombrie, îngrijorarea cu privire la ”evoluţia situaţiei actuale în Ucraina” după ce 19 persoane au murit, iar 105 au fost rănite în bombardamentele ruse de luni împotriva mai multor oraşe ucrainene, transmite EFE și Agerpres.

„China cere ca părţile implicate să-şi soluţioneze diferendele prin intermediul dialogului şi al consultărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Mao Ning, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, funcţionarul chinez a transmis totodată ”disponibilitatea” Chinei de ”a acţiona împreună cu comunitatea internaţională” şi de a juca ”un rol constructiv în detensionarea situaţiei”.

Cel puţin 19 oameni au murit şi 105 au fost răniţi în bombardamentele ruse de luni asupra mai multor oraşe ucrainene, potrivit ultimului bilanţ dat publicităţii de serviciile de urgenţă ucrainene, citat de agenţia de ştiri Ukrinform.

Conform datelor actualizate periodic de Biroul ONU pentru Drepturile Omului, de la începerea războiului rus în Ucraina, la 24 februarie 2022, au fost ucişi cel puţin 6.221 de civili, iar 9.371 au fost răniţi.

EFE notează că, de la izbucnirea conflictului, China a menţinut o atitudine ambiguă, cerând deopotrivă respect pentru ”integritatea teritorială a tuturor ţărilor”, inclusiv a Ucrainei, şi atenţie pentru ”preocupările legitime a tuturor ţărilor”, o referire la Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *