CSI / RusiaInternațional

China sfidează Occidentul și anunță că va extinde coordonarea strategică cu Rusia

China i-a transmis Rusiei că va continua să extindă ”coordonarea strategică” cu aceasta indiferent de volatilitatea internaţională, a comunicat marţi Ministerul de Externe de la Beijing, transmite Reuters cu referire la Observatornews.ro.

Luni, viceministrul de externe Le Yucheng a dat aceste asigurări ambasadorului rus în China, Andrei Denisov, precizează sursa citată. Le Yucheng a evocat creşterea cu aproape 30% a schimburilor comerciale dintre cele două ţări în primul trimestru al anului drept o dovadă a ”rezilienţei şi puterii endogene” a cooperării bilaterale, afirmă comunicatul.

În discuţie a fost abordat şi subiectul Ucrainei. China a evitat să condamne Rusia pentru ofensiva din Ucraina, unde ONU afirmă că au fost ucişi peste 2.000 de civili de la declanşarea războiului la 24 februarie. Rusia dezminte că ar viza civili în ceea ce numeşte a fi o ”operaţiune militară specială” în Ucraina.

Secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen a avertizat China în urmă cu câteva zile că poziţia pe care o are faţă de Rusia în războiul din Ucraina îi ameninţă ”integrarea” în economia mondială.

„Atitudinea lumii faţă de China şi faţă de voinţa acesteia de a avea o integrare economică mai avansată ar putea să fie afectate de reacţia Chinei la apelul nostru la o acţiune hotărâtă împotriva Rusiei”, a spus Janet Yellen într-un discurs la Atlantic Council. 

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *