Externe

China și Germania: E nevoie de o soluție politică la criza din Siria

Li Keqiang a spus că urgența găsirii unei soluții la situația din Siria este tot mai mare. "Cel mai important lucru este să se profite de oportunitatea de a implementa o rezolvare politică și de a iniția un dialog politic egal, cuprinzător și deschis", a declarat el presei. China și-a exprimat în mod repetat opoziția față de folosirea forței pentru rezolvarea crizei din Siria, spunînd că soluția politică este singura cale de ieșire din această situație.

Premierul chinez a reamintit că mulți lideri mondiali au făcut sugestii despre cum ar trebui rezolvată această criză. "Sperăm să punem împreună aceste sugestii, iar prin intermediul Organizației Națiunilor Unite să se avanseze spre găsirea unei rezolvări la chestiunea siriană", a spus el.

"Avem nevoie de o soluție diplomatică", a declarat la rîndul său Angela Merkel. "Trebuie să găsim una urgent. Cel puțin există semnale privind un format de discuții care să aducă împreună părțile implicate", a mai spus ea.

Rusia a început în septembrie o campanie de atacuri aeriene în Siria, care a marcat o escaladare semnificativă a implicării străine în războiul civil din această țară. Decizia Moscovei a fost criticată de Occident ca o încercare mai degrabă de susținere a președintelui sirian Bashar al-Assad, decît de atacare a grupării jihadiste Statul Islamic, așa cum este scopul său declarat.

Statele Unite și aliații lor desfășoară de asemenea atacuri aeriene împotriva Statului Islamic și susțin grupările de opoziție care luptă împotriva lui Assad.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *