Actualitate

China: Trei cazuri de gripă aviară H7N9 detectate la oameni în Beijing și Tianjin

Anunțul survine în contextul în care la Hong Kong a fost suspendată comercializarea păsărilor vii și au fost sacrificate mii de păsări dintr-o piață mare, după detectarea virusului H7N9.

Cazul din capitala chineză privește o femeie în vârstă de 68 de ani care locuiește la țară, în provincia Hebei, și care a fost adusă la Beijing după agravarea simptomelor. Testele realizate la spital au confirmat prezența virusului, deși femeia a dat asigurări că nu a avut vreun contact recent cu păsări vii.

Ceilalți doi pacienți au fost diagnosticați la Tianjin (estul capitalei) și au dezvoltat o pneumonie severă după ce au intrat în contact cu păsări moarte.

Tulpina H7N9 este una dintre cele mai grave ale virusului gripei aviare și afectează atât păsările cât și oamenii, cărora le pot provoca tulburări respiratorii și disfuncții ale organelor vitale.

Descoperită în 2013 în apropiere de Shanghai și în alte zone din estul Chinei, H7N9 a îmbolnăvit 400 de persoane, dintre care peste o sută au murit în ultimii ani. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *