Finanţe

Chinezii au construit la vama Leușeni un scaner modern

 Serviciul Vamal asigură că este un echipament unic în R.Moldova datorită parametrilor tehnici de securitate superiori, ceea ce va spori esențial capacitatea de detectare a mărfurilor suspecte, nedeclarate sau tăinuite de organul vamal. Mai mult, rezoluția și calitatea imaginii produse de scanerul staționar sunt superioare. Imaginea cu efect de oglindă, permite vizualizarea conținutului compartimentului marfar al autocamionului din două profile diferite, similar cu efectul 3D.  

Potrivit serviciului de presă al vamei, utilizarea scanerului staționar va reduce considerabil durata controlului și respectiv staționarea în vamă, datorită capacităților performante. Astfel, durata scanării unui autocamion se va reduce de trei ori, pînă la 2-3 minute.

Precizăm că scanerul staționar de la Leușeni a fost costruit în baza Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Populare Chineze privind cooperarea economică și tehnică, semnat la Chișinău la 10 iulie 2013. Banii au fost luați din ajutorul nerambursabil în valoare de 60 mln. lei oferit de chinezi.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *