IT&C

Chinezii de la Huawei vor să preia Nokia

"Luăm în calcul astfel de achiziţii. Poate că o fuziune ar putea oferi sinergii, dar totul depinde de dispoziţia Nokia. Noi suntem deschişi", a declarat la Londra Richard Yu, preşedintele diviziei Huawei de produse destinate consumatorilor.

Huawei a prezentat marţi seară, la Londra, modelul Ascend P6, cu sistem de operare Android, care cu o grosime de 6,18 milimetri este cel mai subţire smartphone apărut până în prezent.

Deşi nu a preluat nicio companie mare, Huawei a devenit al treilea mare producător de smartphone-uri la nivel mondial.

Surse apropiate grupului au îndemnat la prudenţă, deoarece în prezent nu este discutată nicio tranzacţie semnificativă.

Comentariile lui Richard Yu subliniază însă progresele rapide reuşite de companie şi ambiţia de a ataca poziţiile Samsung Electronics şi Apple, liderii pieţei smartphone.

Yu anticipează că piaţa se va consolida, urmând să se stabilieze în jurul a 3-4 companii mari.

De asemenea, el a afirmat că platforma Microsoft Windows Phone, utilizată de Nokia şi regăsită de asemenea pe unele modele Huawei, este "slabă". Majoritatea smartphone-urilor Huawei utilizează sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

"Este dificil de anticipat dacă Windows Phone va avea succes – are o cotă de piaţă foarte mică. Sistemul este slab, dar necesită achiziţionarea unei licenţe. Asta nu este bine. Android este gratis", a afirmat executivul Huawei.

Huawei investeşte masiv în tehnologie de ultimă generaţie pentru a rivaliza modelele de top de pe piaţă. Ascend P6, prezentat marţi la Londra, reprezintă cea mai ambiţioasă lansare efectuată vreodată de Huawei pe peţele occidentale. Smartphone-ul are specificaţii tehnice apropiate celor mai recente gadget-uri de la Samsung sau Apple, însă va fi disponbil la un preţ mai mic. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *