Moldova

Chiril Lucinschi: Nu vom pleca din Alianță, trebuie să avem pârghii

„Eu cred că acest gest și altfel poate fi explicat, ca și un gest de lașitate, fiindcă noi dacă vrem să schimbăm lucrurile reale în viața Republicii Moldova acest lucru se poate de făcut având anumite pârghii. Bineînțeles că nu trebuie să cedăm, să plecăm, pentru că prin asta fortificăm alte forțe cărora nu le sunt convenabile aceste schimbări. De aceea vom rămâne în alianță, vom încerca să schimbăm lucrurile în bine, așa cum am zis ceva mai sus, prin agenda noastră… Dar Dvs. știți foarte bine că săptămâna viitoare urmează a fi discutată moțiunea de cenzură”, a menționat deputatul. 

Întrebat cum va acționa PLDM dacă moțiunea de cenzură a socialiștilor și comuniștilor va fi votată de partenerii de coaliție, Chiril Lucinschi a spus că în acest caz, la masa negocierilor, partidele de la guvernare vor încerca să dea vina pe liberal-democrați pentrus stagnarea reformelor. 

„Scenariul este tras la indigo după cel din 2013. Absolut același scenariu – trebuie de dat afară prim-ministrul, ca mai târziu, la o masă de negocieri, să începem să discutăm soarta țării și, în situația în care PLDM va avea o poziție fără compromis, să spunem așa, atunci toată mașinăria asta mediatică o să ne învinuiască în trădarea intereselor Moldovei, în cedarea Moldovei rușilor ș.a.m.d. La ceva de genul acesta noi ne așteptăm”.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *