Politică

Chiril Lucinschi vrea să renunțe la funcția de deputat pentru cea de Ambasador la ONU

Potrivit unei declarații, oficialul își dorește funcția de Ambasador al Republicii Moldova la ONU, dar zice că o decizie definitivă va primi după ce subiectul va fi discutat la nivelul liderilor AIE 3.

”În prima legislatură am fost președinte de comisie și eram mai activ. În a doua, deja, cred că m-aș regăsi mai mult în Executiv. Au existat discuții despre funcția de Ambasador la ONU, dar încă nu am primit un răspuns definitiv”, a declarat deputatul pentru Deschide.

Zice, totuși, că în cazul în socoteala de acasă nu se va potrivi cu cea de la târg, nu va insista asupra acestei funcții și va rămâne în continuare deputat în Parlament.

Republica Moldova a devenit membru ONU pe data de 2 martie 1992, odată cu adoptarea de către Adunarea Generală ONU a Rezoluţiei. În prezent, țara noastră este reprezentată de către liberalul Vlad Lupan, mandatul căruia expiră către sfârșitul anului 2015. Oficiul central al Organizației Națiunilor Unite se află în New York, SUA.

Reamintim că, activitate diplomatică este specialitatea de bază a deputatului liberal-democrat. În perioada 1994 – 1995, Chiril Lucinschi a fost secretarul al 3-lea în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Între iunie–septembrie 1997 a fost șef-adjunct în departamentul relațiilor economice internaționale la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Din septembrie 1997 până în decembrie 1999 a îndeplinit funcția de director, iar apoi vicedirector la Agenția Națională pentru Atragerea Investițiilor pe lângă Guvernul Republicii Moldova. Începând cu decembrie 1999 până în 2002 a fost reprezentantul „Investment Project Agency AG" (Elveția) în Republica Moldova.

sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *