Ultima oră

Chirtoacă despre poleiu de pe drumuri: “Evitați deplasările”

Primaria municipiului Chisinau va informeaza ca din cauza precipitatiilor din cursul zilei si noptii de 7 decembrie, practic pe intreaga suprafata a municipiului s-a format polei!

Serviciile municipale au intervenit pana la aceasta ora pentru remedierea situatiei pe strazile din oras. Astfel cel putin arterele principale, strazile pe care circula transportul public, drumurile de acces spre suburbii, sunt practicabile. Transportul public circula conform orarului.

Totusi in functie de intensitatea precipitatiilor, in orice moment poleiul poate reaparea inclusiv pe strazile prelucrate cu material antiderapant.
Se va interveni si pe parcursul noptii, precum si in cursul diminetii pentru prelucrarea carosabilului si a troturarelor. Capacitatea utilajelor este insa limitata, ceea ce nu va permite prelucrarea in timp util a tuturor suprafetelor!

Amintim ca agentii economici, gestionarii blocuirlor locative, fiecare proprietar de imobil (inclusiv coproprietarii unui imobil), dar si fiecare in parte dintre noi are obligatia, intr-o asemenea situtatie, de a interveni pentru prelucrarea cu antiderapant a suprafetelor din jurul cladirii in care locuim sau activam. (Evident ca pentru aceasta fiecare proprietar sau administrator de cladire trebuie sa aiba pregatit din timp material antiderapant (sare tehnica+pietris marunt/nisip)).

Mentionam ca in asemenea conditii, automobilele devin incontrolabile si la o viteza de 5 km/ora!!! Micsorati de fiecare data viteza, inclusiv pana la oprirea completa, pentru prevenirea situatiilor de accident. Nu efectuati manevre rapide sau bruste!

Avand in vedere conditiile meteo, atragem atentia ca este riscanta si periculoasa orice forma de deplasare, fie pe jos fie cu automobilul! Alunecarea poate avea loc in orice moment, iar riscul de fracturi este foarte inalt!

Riscul de alunecare este major si in cazul unei deplasari cat de scurte!

Solicitam ca, maine, luni, 8 decembrie, dar si pana la imbunatatirea conditiilor meteo sa evitati, pe cat este posibil, folosirea transportului personal si sa folositi transportul public, in special cel de mare capacitate care este mai sigur (troleibuz / autobuz).

De asemenea rugam sa nu fie lasati copiii fara supraveghere pe drum spre si dinspre la scoala sau gradinita. In rest rugam sa fie evitata aflarea copiilor afara: in strada sau in curte!

Recomandam locuitorilor, pe cat este posibil, sa evite orice fel de iesiri din casa sau deplasari, pana la imbunatatirea conditiilor meteo!

Mizam pe intelegerea si cooperarea Dumneavoastra!

Sursa: facebook.com
Autor: Dorin Chirtoacă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *