Actualitate

Chirtoacă: Fiți pregătiți să ne apărăm votul Chișinăului

Într-o postare pe Facebook, Dorin Chirtoacă scrie că votul din Chișinău trebuie apărat, prin toate mijloacele democratice, de la proteste până la nesupunere civică. „Dacă nu apărăm votul nostru acum, atunci nu vor mai conta nici parlamentarele, nici nimic. Protestele sunt obligatorii, modelul – București, iarna lui 2017: seara, după orele de munca și/sau în weekend. Chiar și la campionatul de fotbal ne putem uita PMAN, în paralel”, mai spune fostul primar.

Dorin Chirtoacă afirmă că Vlad Plahotniuc ne testează nervii și vrea să arate că nimeni nu contează în afara de el, nu contează votul a sute de mii de oameni, și dacă nu au ieșit Radu sau Ceban învingători – el invalidează alegerile. Potrivit lui Chirtoacă, este și o repetiție pentru alegerile din toamnă. „Sunteți de acord cu acest lucru? În mod sigur nu. De aceea, fiți pregătiți sa ne apărăm votul, democrația și statul de drept! Jos dictatura!”, mai menționează Chirtoacă.

Marți seara, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău. Prezent în instanță, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”. Andrei Năstase a mai spus că decizia primei instanțe va fi contestată.

Sursa: hotnews.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *