Chișinău

Chirtoacă: Vom ieși din gropile de pe drumuri

"Anul acesta va trebui să insistăm pe acest lucru. Cred că şi locuitorii sunt pregătiţi să treacă prin această situaţie. Dacă vremea de afară ne permite, vă cer chiar din această săptămână să începeţi. Noi am ieşit din groapă la Staţia de epurare, am ieşit din groapă la Valea Morilor, acum trebuie să ieşim şi din gropile de pe drumuri. O să ne ia mai mult timp, dar trebuie să o facem", a declarat Chirtoacă.

Ideea edilului a fost susţinută de responsabilii de la Primărie. "Doar cu freza este posibil, selectând acele zone unde nu pot apărea ulterior probleme. Dar nu le dau acceptul să pună şi asfaltul cald. Nu vom avea calitate", a subliniat şeful Direcţiei Transport şi Căi de Comunicaţii, Adrian Boldurescu.

Referindu-se la străzile din centrul Capitalei, care urmează să fie reparate print-un proiect finaţat de BERD şi BEI, Boldurescu a declarat că lucrările nu pot demara, pentru că nu a fost aprobat bugetul municipal pentru anul 2013.

"Avem nevoie de buget, pentru a discuta proiectele de viitor. Subdiviziunile responsabile trebuie să înceapă cât mai repede lucrările la reţele. Se preconizează ca în mai-iunie să fie organizată licitaţia de BERD, iar cel târziu în toamnă să înceapă lucrările", a adăugat Boldurescu.

Municipiul Chişinău va primi, din partea Băncii Europene pentru Investiţii, un împrumut de 10,3 milioane de lei, pentru reabilitarea a şase străzi principale din Capitală. Proiectul prevede reabilitarea următoarelor străzi: bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. C. Negruzii, str. V. Alecsandri, str. 31 august 1989, str. Tighina şi str. Alexandru cel Bun.
 
publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *