Justiție

Chișinău: A pretins că nu cunoaște limba română și instanța l-a ACHITAT într-un dosar privind traficul de heroină și opiu. Curtea de Apel Chișinău a schimbat sentința după ce a ascultat niște interceptări

Prins făcând trafic cu heroină și opiu, un chișinăuean a fost la un pas să scape de pedeapsă, după ce a pretins că nu cunoaște limba română, transmite Ziarul Național.

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, l-a achitat pe ins, după ce a constatat că, în cadrul urmăririi penale, bărbatului în vârstă de 43 de ani i-ar fi fost încălcat dreptul la un interpret și a declarat nule mai multe probe.

De asemenea, procurorii PCCOCS au mers la Curtea de Apel Chișinău și au demontat miciuna individului. Mai exact, acuzatorii au prezentat interceptări din cadrul urmăririi penale, în care acesta discuta la subiectul investigat cu soția sa… în limba română.

În asemenea împrejurări, instanța de apel a constatat că pretenția acestuia precum că nu ar cunoaște limba română contravine realității și, deci, drepturile acestuia au fost respectate în cadrul urmăririi penale.

Mai mult, în momentul perchezițiilor, insul a înghițit un pliculeț cu opiu, fapt constatat și de expertiza medicală, care a stabilit starea de ebrietate opioidă a învinuitului.

Drept urmare, Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat pe bărbatul care nu se află la prima abatere de acest gen la 10 ani închisoare trafic de droguri de tip heroină și opiu.

Decizia Curții de Apel Chișinău este executorie și definitivă, iar învinuitul își va ispăși cei 10 ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *