Cultură

(CHIȘINĂU) Iubitorii filmului de animație, așteptați la Festivalul internațional Anim’est

A patra ediție a festivalului va începe cu unul dintre filmele nominalizate la European Animated Feature Film 2014, care premiază cele mai mari și reușite realizări din cinematografia europeană. Vorbim despre „Minuscule – The Valley of Lost Ants”, o creație franceză a regizorilor Hélène Giraud și Thomas Szabo.

„Minuscule” este povestea unor furnici roșii și negre care se războiesc, pe o pajiște liniștită, din cauza unei cutii cu zahăr abandonată la un picnic. Între timp, o buburuză prinsă din întâmplare în această furtună se împrietenește cu o furnică neagră, pe care o ajută să-şi salveze furnicarul.

„E foarte greu să faci filme fără cuvinte, iar acestea sunt foarte puţine în istoria cinematografiei. Dacă, în plus, el e perfect coerent, inteligibil, plin de umor şi de tandreţe – atunci e pur şi simplu remarcabil. „Minuscule” e un astfel de film, una din bijuteriile cinematografului ultimilor ani”, spune Laurențiu Bratan, directorul Asociației culturale Este’n’Est, ce organizează festivalul Anim’est.

Un alt moment excepțional, pe lângă „Minuscule – The Valley of Lost Ants”, este animația rusească „Ku! Kin-dza-dza”, realizată de regizorul Georgy Danelia. Aceasta este un remake mai puțin întunecat și distopic, dar și mai orientat spre tineri și audiența internațională, al originalului „Kin-dza-dza”, din 1986, lucrarea aceluiași regizor.

Cinefilii își pot cumpăra bilete de la casele cinematografului Odeon, de pe 28 octombrie, sau, începând cu 20 octombrie, de pe iTicket.md, partenerul festivalului în vânzarea de bilete online.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *